Viktigt med vitaminer och mineraler i kosten

Som fiskare är det rätt naturligt att man äter mycket fisk och det är bra, då de innehåller mycket d-vitamin, omega3 samt andra nyttiga ämnen. Dock är det inte alla som äter fisk, och kan då missa att få dessa bra ämnen via kosten. Det finns så klart en mängd livsmedel med alla viktiga vitaminer och mineraler som behövs, men det är långt från alla som äter tillräckligt av dessa för att få i sig allt de ska. Då kan man lösa det genom att äta kosttillskott. Läs mer om d-vitamin på https://www.fitnessfrank.com/sv/vitaminer/d-vitamin, för att se vad det finns att använda.

Byta kostvanor

Ett annat sätt att få i sig alla viktiga ämnen är ju så klart att byta kostvanor. Är du en person som äter mycket skräpmat, så kanske du ska börja fundera på att laga mer egen mat, äta mycket grönsaker, frukt och så fisk så klart. Det finns många olika fisksorter, så bara för att du inte gillar en viss fisk, så kanske du gillar andra. Det finns även flera olika sätt att tillaga fisk på, så du kan ju testa dig fram. Annars finns det som sagt bra livsmedel att satsa på.

Extra tillskott

Det finns inte bara d-vitamin som tillskott utan även annat att äta, om man inte får i sig det man behöver eller om man behöver extra av något. Det är inte fel att äta det, så att man inte får brist på något. 

7 Jun 2018

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!