Som sportfiskare så har vi faktiskt unika möjligheter när det kommer till att fånga vår egen mat, det i form av god fisk. Det som är bra med fisk är att de innehåller bland annat D-vitamin, nödvändiga nyttiga fetter och viktiga spårämnen. Ta bara den fisk du behöver från starka bestånd så fiskar du hållbart och det gör även att fisken räcker till alla som vill fiska.
Nätet flödar så klart av recept på fisk, men tänkte dela med mig av två favoriter.
Ingredienser:
Skinnfri gäddfilé från en 1-2 kilosgädda
2 dl riven Västerbottenost eller annan smakrik
ost
Finrivet skal + saft av en halv citron
1 dl finklippt persilja
1,5 dl grädde
Nymald svartpeppar
Flingsalt
2 msk smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º. Smörj en ugnsfast form som rymmer gäddfiléerna med smöret.
Lägg i filéerna, salta och peppra efter smak. Tvätta citronen noga, riv det gula på skalet på
finaste sidan av rivjärnet, pressa citronen. Häll över saft och fördela det rivna skalet på
gäddan. Riv osten grovt, fördela den över gäddfilén. Häll grädden över gäddan. Grädda i
mitten av i ugnen, 15-25 minuter, beroende på hur stor gäddan är. När osten fått fin färg och
gäddans kött är ogenomskinligt vitt och lätt att dela på är den färdig. Strö över persiljan och
servera med kokt potatis och en god sallad.
Du behöver
2 abborrar
salt
Fyllning:
50 g smör
3 msk persilja, hackad
1 tsk dragon
1 tsk körvel
2 msk gräslök, hackad
Gör så här
Rensa och fjälla fisken. Salta inuti.
Arbeta ihop fyllningen och fördela inuti fiskarna. Slå in dem i foliepaket.
Lägg dem direkt på glöden och vänd runt ca 5 min på sida eller tills köttet är genomstekt. Det går även att göra den i ugnen.