Ta hand om din kropp

Att vara utomhus och även att äta fisk ofta är två saker som är bra både för hälsan och för själen. Men som en man i "mina bästa år" så vet man ju att det snart börjar komma lite krämpor och risken för en hjärtinfarkt ökar för varje dag som går. Det gäller att ta hand om sin kropp så att man får må bra så länge som möjligt! 

Ät rätt men också gott

En viktig bit är maten man äter. Det gäller att inte äta för fet mat när man börja bli "gubbe" utan istället mer fibrer och grönt. Det betyder nu inte att man ska byta ut sin söndagsstek mot spenatsoppa. Nej, det betyder att man måste börja variera kosten lite mer och kanske också fundera på kosttillskott som D-vitaminer och annat. Läs mer på fitnessfrank.se om du vill har mer information om såna saker. 

Yoga istället för jogga

En annan del av kroppen som börjar ta stryk är knäna och jag tror nog att de flesta som är i min ålder kan ha det lite knarrigt när de ska resa sig. Att jogga med knän som värker är ingen bra idé. Så jag rekommenderar yoga istället. Det är en träningsform som man kan utföra var som helst, när som helst. Jag ställer spöt i spöstället och gör sedan en övning eller två medan jag håller ett öga på linan ifall det skulle smälla till! 

Det jag vill säga är: ta hand om dig medan du blir äldre men sluta inte göra det du tycker om! 

27 Nov 2021

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!