Sanera fiskeboden

Hur sanerar man en fiskebod riktigt ordentligt? Antingen du kan göra det själv eller kontakta en professionell saneringsfirma.

Det finns olika sätt att gå tillväga för att rengöra en fiskebod, men en av de viktigaste sakerna är att se till att alla ytor saneras. Detta inkluderar golv, väggar, tak och all utrustning som används.

Ett av de bästa sätten (och enklaste) att rengöra en fiskebod är att anlita ett professionellt saneringsföretag. De kommer att ha rätt utrustning och rengöringsmaterial för att göra jobbet rätt.

Om du bestämmer dig för att göra det själv, se till att du har följande förnödenheter till hands:

  • Hinkar
  • Svampar
  • Skrubbarborstar
  • Rengöringsmedel
  • Mopp

Börja med att moppa golven med rengöringsmedel. Se till att komma in i alla hörn och sprickor. Skrubba sedan alla ytor med en svamp eller borste. Var särskilt uppmärksam på områden där det är mycket trafik eller där mat tillagas. Skölj slutligen allting med rent vatten.

När du är klar med rengöringen ska du se till att alla ytor är torra. Sedan kan du börja fylla på hyllorna och diskarna med ny fisk.

Hygien är A och O

I en fiskebod är det särskilt viktigt att upprätthålla en god hygien. Detta innebär regelbunden rengöring och desinficering av alla ytor. Det är också viktigt att hålla lokalerna fria från skadedjur.

25 Jul 2022

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!