Viktigt att kunna rädda liv

Vi är ett gäng grabbar som ofta åker ut och fiskar tillsammans. Dels är det alltid trevligt med sällskap, men sedan är det bra att inte vara helt själv, om det skulle vara så att det inträffar något. Vi finns alltså där för varandra om det skulle ske en olycka eller liknande. Vi har alla gått både första hjälpen kurs och en hlr utbildning. Det eftersom vi känner att det är bra att ha dessa kunskaper. Så att vi kan hjälpa varandra om det skulle vara nåt som sker! Vi gick dessa kurser hos Hjartgruppen. Ni kan läsa mer om dem på hjartgruppen.se. Varför inte även boka er på en kurs ni med?

Än har inget hänt

Som tur är så har vi inte behövt använda våra kunskaper på varandra, ännu. Eller ja, det har ju vart nån krok som fastnat i handen och behövts plåstras om, men det har inte skett något allvarligt som tur är. Dock känns det skönt att veta att alla har de kunskaperna som behövs, både inom första hjälpen och hlr i fall om att det skulle hända nåt för nån av oss. Det är alltid bra att kunna såna här saker, särskilt om man är ute någonstans där det är långt till att få hjälp av andra. Så brukar även du åka ut på fisketurer, ta med en vän eller flera och se till att ni alla har kunskapern om att rädda liv.

13 May 2018

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!