Vad för fiskespö ska man ha?

Idag finns det ganska många olika typer av fiskespö att välja på för fiske. För att fiska så behövs det ju ett fiskespö och en fiskerulle. Mycket handlar om vad du är på för nivå, om du är nybörjare eller inte samt vad för typ av fiske du vill ägna dig åt. 

Det kan vara bra att fundera på om du vill ha ett spö som funkar för flera typer av fiske, alltså lite mer allround, eller om det är ska vara för ett specifikt ändamål. Som sportfiskare kan det dock vara bra att ha flera olika spön och andra redskap. Det finns idag spinnspö, haspelspö, jerk bait spö, metspö och så vidare. 

Som ett första spö kan du välja ett som går att använda för lite olika fiske som trolling, vertikalfiske och dropshot. Det är lite av allround-spö över det hela. Dock finns det inget spö som är så pass allround att det går att göra all typ av fiske med. 

10 Feb 2020

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!