Ta med barnen på fisketur

Det är inte fel att ta med barnen på det man tycker själv är kul, som att fiska. Det kan man starta med redan från att de är små och ligger i barnvagn. Det finns många bra barnvagnar att ta med ut, som fungerar att köra på stigar eller runt sjöar. De får då redan från start vara med och kanske de utvecklar ett intresse att även de börja fiska när de blir äldre och så kan de också ha det som en hobby.

Mina ungar hänger gärna med!

Jag har två barn, en tös och en pojk och båda hänger gärna med. Den yngsta tar gärna med sig bilbarnstolen från bilen och sätter sig och metar, medan den andra, som är lite äldre har börjat med att lära sig att flugfiska. Vi får se om det håller i sig att de båda vill fortsätta senare eller om det kommer att bli andra intressen som tar över. Det återstår att se. Jag tänker ju att det inte är något som ska tvingas fram, utan det är bättre det får komma på egen hand. 

Snart dags för en tur

Nu är det ju mycket bättre väder ute, så det blir snart att packa bilen, och ta med barnen ut på en fisketur igen. Ska bara kolla efter bilbarnstolar med, då den andra är sliten efter att ha varit med på andra fisketurer. Kanske ska satsa på en fiskestol till tösen istället så slipper hon slita ut alla sina bilbarnstolar!

24 Apr 2018

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!