Ta cykeln ner till sjön

Jag har ju flera olika favoritställen jag gärna fiskar vid. En del ligger långt borta, medan en del ligger ganska nära. En favorit jag har, det är en sjö, nära där vi bor. Jag brukar då låta bilen stå och så tar jag och cyklar dit. Tidigare hade jag en gammal herrcykel, som den ni ser på bilden, men nyss så köpte jag mig faktiskt en ny! Jag valde en sån elcykel från elcykelpunkten.se, för tyckte det verkade som ett bra val. Det eftersom det finns en liten elmotor man kan koppla på. Det är bra på hemvägen, för då är det ett par rejäla backar uppför, som kan vara npg så kämpiga, särskilt om man fått mycket fisk!

Bra fiskelycka

Senast jag var vid min favoritsjö med min elcykel, så gick det riktigt bra. Så bra så att jag inte riktigt visste hur jag skulle få med mig all fisk hem. Jag funderar på om man ska investera i lite packväskor för cykeln eller liknande, så att det är enklare att få med allt hem. Det är inte bara all fisk, utan även all utrustning som man behöver transportera bort och fram menar jag. Vill ju inte behöva ta bilen när det är så nära. Kanske det finns någon bra kärra att koppla på bak eller kanske fram? Ska nog ta och kolla upp det, så att det blir lättare att få hem fisken. Hur jag gjorde sist? Jag ringde frugan som fick komma med bilen och hämta fisken!

26 Jun 2018

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!