Ser fram emot vårfisket

Även om det ännu är januari, så ser jag fram emot våren och det fisket man kan göra då. Jag har ju börjat träna en del, äter kosttillskott från Fitline, det så att jag ska orka vandra från sjö till sjö när det är dags. Så nu är det dags att planera lite för vårfisket. Jag ska köpa lite ny utrustning har jag tänkt. Det är bra att byta ut lite i fiskelådan då och då. Perfekt tid att göra det är just inför vårens fiske. Lax är det som lockar mest nu. Men det går även att fiska gädda under våren.

Planer på fiskeresa senare i sommar

En annan sak jag planerar, som kräver att jag har tränat upp mig en del, är en fiskeresa till fjällen i sommar. Jag har tänkt kombinera det med fjällvandring och sånt med. Och då gäller det att man har konditionen för det. Jag har inte bokat in något än, men planen är att göra det snart. 

Fiske är för alla

Det som är så bra med fiske är att det är något som passar alla. Man måste inte vara världsbäst eller ha det dyraste spöet. Det är en hobby som passar gammal som ung, oavsett kön. Om du är nybörjare på fiske så rekommenderar jag dig dock att läsa på lite om olika fiskemetoder så att du vet vad du ska testa till att börja med. Sedan kan du avancera mer och mer ju vanare du blir. 

10 Jan 2020

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!