Satsa på rätt sorts fiskeprylar

När man sysslar mycket med fiske så blir det ju så att man samlar på sig en hel del olika fiskeprylar. Jag tror att det är så oavsett hobby, för brorsan, han är likadan, fast han köper jaktprylar, som åtelkamera, värmekamera och annat, då han jagar mycket. Jag har inte behov av värmekameror, men har en annan typ av undervattenskamera. Sedan har jag så klart ett visst antal fiskespön, drag och så vidare. 

Rätt spö för fisket

Det finns en mängd olika sätt att fiska på. Det är allt från att meta, till att syssla med flugfiske. Då går det inte att använda samma sorts fiskespö, utan det gäller att ha rätt spö för det fiske man utför. En del satsar på att bara fiska på ett enda sätt. Jag gillar att fiska på en mängd olika sätt. Det är ju olika tekniker med som krävs, inte bara att man har rätt prylar.

Andra bra prylar

Utöver fiskeutrustning så som söp, drag, krokar och annat är det inte fel att även satsa på andra saker som är bra att ha. Det kan vara allt från fiskeväst, hatt, stövlar med mera. Sedan är det så klart inget måste att skaffa alla dessa prylar när man börjar fiska. Man kan köpa på sig mer allt eftersom. Det som är viktigaste att ha från början är ju ändå fiskespöt om man så säger. Annars är det svårt att få fisk!

15 Jun 2018

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!