Nu har jag nog råd med en båt också

Igår när jag satt och metade, så där som jag gör ganska ofta när det är fint väder, så höll jag på att trilla av min stol och falla rakt ner i vattnet! Det hade nappat lite dåligt ett tag så jag satt och spelade lite på ett casino på nätet när jag plötsligt vann. Det var ingen megastor högvinst men ändå en rejäl slant som jag inte hade räknat med. Jag spelade ju mest för för att fördriva tiden lite. 2 kronors insats per snurr på en spelautomat var det jag körde med och visst vann jag lite småsummor här och där och sen bara BOOM så började det snurra guldmynt över hela skärmen. 

Det verkade inte finnas ett stopp

Även om det kanske bara höll på en kort stund så kändes det som en evighet när siffrorna på skärmen bara ökade och ökade medan spelet sprakade av färger. Jag fattade ju direkt att jag vunnit rejält. Exakt hur mycket jag vann vill jag nog hålla för mig själv men jag kan ändå berätta att det nog räcker till en liten båt. Och kanske ett par nya spön också. Det jag däremot kan berätta är var jag spelade. Sidan heter JackpotCity och även om det inte var en jackpott jag snurrade på så visade det sig att det var en rätt lyckad dag. Inte bara för att jag vann stålar. Jag fick fisk också! En jättefin abborre som jag kommer att lägga på grillen ikväll för att fira lite. 

24 May 2018

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!