Hålla kroppen i bra form

Även om fiske är en trevlig sysselsättning så ger det inte allt för mycket träning. Förutom kanske då man går från sjö till sjö. Om man nu gör det och inte tar bilen. Men att röra på sig, det är bra att göra. Det så att man håller kroppen i bra form. Det är därmed inte fel att börja gå på gymmet, eller börja med fitness. Äta bra tillskott från Fitline Fitness är även det smart att göra. På tal om äta, så är det även bra att se över det man äter. Bra mat och träning hör lite samman så om man säger. Som fiskare så äter jag en hel del fisk och det är ju nyttigt. Men det gäller även att få i sig grönsaker. Samt så klart andra viktiga saker. 

Ät mer fisk

Fisk är ju en tudelare hos många. Antingen så gillar man det, eller så gör man det inte. Fast det finns de som äter viss fisk. Ofta så går lax och tonfisk hem hos många. Men våga testa även andra sorters fisk. Det gäller att laga det rätt, så smakar det även bra!

Ska dela med mig av ett gott fiskrecept här ni kan testa:

Torskrygg med bacon och gräslök

30 min

Ingredienser

4 torskrygg
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 paket bacon
3 schalottenlökar, finhackade
2 dl vispgrädde
1 dl riven ost
1 msk fransk senap
crème fraiche, en burk
1 dl gräslök

Gör så här

Salta och peppra torsken. Lägg i ugnsfast form.
Blanda samman alla övriga ingredienser utom osten. Förstek baconen och löken. Häll över fisken och sist strö över riven ost.
In i ugnen på 225°C i 20 min.
Servera med pressad potatis och sallad.

15 Nov 2019

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!