Förvaring av fiskeprylarna

Som ni vet har jag ju pratat om att jag har en mängd olika fiskeprylar, och då mycket olika fiskespön med mera. Jag har inte vetat innan hur jag på bästa sätt ska förvara allt. Jag vill gärna ha allt samlat på ett bra ställe, så att de inte ligger spridda överallt. Jag kom på för ett tag sedan att jag skulle ta gamla klädskåp, såna vi har på jobbet, och göra om dem lite. De har dessutom lås, så att man kan låsa in sakerna. Det är bra att göra, då många av mina fiskespön kostar en hel del pengar. Så jag har påbörjat att göra om klädskåpen nu och ska placera dem i mitt garage tänkte jag. Då kan vissa klädskåp vara för fiskekläderna, andra för fiskespön och så även ha hyllor och plastbackar med vissa av sakerna.

Var sak på sin plats

Jag gillar ordning och reda och vill ha det både i hemmet och bland mina fiskegrejer. Innan har jag haft en sporadisk lösning, men nu efter att jag kom på detta med att göra om klädskåp så tror jag att det kommer att bli riktigt bra. Det kommer att bli ordning och dessutom vet jag ju då alltid var allt finns att hitta. Då kan man snabbare packa ner sina saker när det är dags att åka ut och fiska. Givetvis har jag fiskelådor och sånt att ha med mig ut med mina saker i. 

27 Apr 2018

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!