Fiske i Costa Rica

Något jag är riktigt sugen på att göra, det är att åka till Costa Rica, för att fiska. Jag har läst att fisket på Costa Rica resor är i världsklass! Detta land erbjuder sportfiske och det finns bland annat två världshav, sjöar och floder vilket gör att det finns alla möjligheter i världen för bra fiske. 

Det som Costa Rica är känt för när det kommer till fiske det är de stora Billfish som finns på Stillahavssidan av landet. Då är det Blue Marlin, Black Marlin, Striped Marlin och Sailfish vi talar om. Det finns även mängder med Wahoo, Tonfisk och Dorado.

På Costa Rica resor kan man få ett fantastiskt djuphavsfiske och det är något jag gärna vill testa. Jag har läst att det inte är ovanligt att man kan få upp 6 till 8 Billfish på en dag med de rätta väderförutsättningarna och lite tur. Desutom går det att fiska året om!

Boka mig en resa?

Jag har sett att det finns en resebyrå, Inca Tours, som erbjuder resor till Costa Rica. Inca Tours har visst även en mängd andra resor runt om i Sydliga delar av världen. Jag vet inte om det går att få en resa somn inkluderar fiske på det sätt jag vill med dem, eller om jag måste boka en specifik fiskeresa för att få mitt fiskebehov mättat. Så detta får jag ta och kolla upp. Dock kommer det att bli en Costa Rica resa, sanna mina ord!

15 Jun 2018

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!