Barnens första makrillfiske

Jag är medlem i en Facebook-grupp där folk berättar om makrillfisket på västkusten och där fick jag tips om att man kunde fiska från land vid fästningen i Varberg. Helst fiskar ju jag från båt men denna gången ville jag ta med barnen ut och fiska, så att de skulle få prova på att fiska makrill för första gången. Regnkläder och varma kläder är ju ett måste och det hade vi ju redan införskaffat via cashbacker.se där de säljer allt möjligt, med refund-system så att man får pengar tillbaka när man handlar. Mycket fiffigt! Vi åkte tidigt så att vi skulle vara framme strax efter lunch och döm om min förvåning när jag såg att det riktigt kokade på vattenytan när vi kom ner till strandkanten. Hur häftigt som helst.

Ut med spöna, snabbt!

Vi hade ju redan gjort färdigt våra metspön hemma så det var bara att kasta ut. Det nappade direkt! Och igen, och igen! Barnen var helt tokiga av glädje medan de drog den ena makrillen efter den andra. Grabben hade så bråttom att han fastnade med kroken i regnbyxorna så det blev en stor reva i dem. men det gör inget, på med silvertejp bara och sen har de ju rea på Didriksons hos cashbacker just nu, så det är ju bara att beställa nya. Det är det märke vi kör med för barnen, det är det absolut bästa tycker vi. Hur många makrillar vi fick? 62 stycken, olika storlekar. Skitfiske på er mina vänner :)  

7 Oct 2018

Fiske i rekreationssyfte

Sportfiske är stort i Sverige och andra ord för samma intresse är fritidsfiske eller hobbyfiske. Många menar att man när man fiskar för fiskandets skull, och inte för att kunna sätt mat på bordet, då är det just sportfiske man ägnar sig åt. Men det är också lite av en konturlös beskrivning av konceptet. En skarpare beskrivning är den som presenteras på Wikipedia:

Sportfiske, fritidsfiske, är fiske i rekreationssyfte. Några typer av sportfiske är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.

Det finns alltså många olika typer av sportfiske och på den här bloggen är det dessa vi talar om. Vi som älskar att meta, spinna, pimpla och kasta kan samlas här och läsa om allt från de bästa dragen till upplevelser vi haft iklädda vadarbyxor. Nu är det förstås bara jag som skriver, men jag hoppas att ni som läser här ger mig en dialog i kommentarerna. 

Om mig

Vem är då jag? En man i mina bästa år som trivs allra bäst när jag står med en lina i sjön och väntar på napp. Det är så många faktorer som gör fisket till den bästa hobbyn - tiden i naturen, friden, den fiska luften, spänningen... det ligger nog något djupt instinktivt i oss människor att fiska. Sedan älskar jag en riktigt vällagad fiskmåltid också förstås!